Decisió sobre la federació de kfem.cat amb Threads

Estimada usuària,

Amb la voluntat de mantenir-te informada sobre les decisions rellevants pel nostre servidor Mastodon, volem abordar el tema de la federació amb Threads, la nova xarxa social de Meta (Facebook).

Com ja vàrem comunicar aquest estiu, actualment kfem.cat ha bloquejat els intercanvis de dades amb els servidors de Meta, implicant que ni els usuaris de K fem!? poden accedir a contingut de threads.net ni viceversa.

Threads encara no ha completat el procés de federació. Està previst que, de manera progressiva, tots els comptes de Threads federin amb altres servidors. La raó per la qual bloquejàrem threads.net es basa en la nostra preocupació per la privacitat i la seguretat dels usuaris. El model comercial de Meta se centra en la recopilació i venda de dades dels usuaris. Federar amb els seus servidors podria obrir la porta a aquesta pràctica amb els usuaris de kfem.cat i a altres problemes.

Ara et volem incloure en la decisió sobre el futur de la federació amb Threads. Us proposem tres opcions i et convidem a votar per la que consideris més adient per a la nostra comunitat:

Per votar, fes clic aquí abans del [2024/02/29, 12:00:00 PM]. Agraïm la teva participació i estem oberts a qualsevol pregunta o inquietud que puguis tenir.

Moltes gràcies per la teva col·laboració en aquesta decisió crucial per al nostre espai comunitari.

Salutacions,

l’equip de K fem!?